Mobiel abonnement voor mijn kind
Kinderen krijgen steeds vaker op jongere leeftijd een telefoon. Het is natuurlijk belangrijk dat je kind altijd en overal bereikbaar is. Een Sim Only-abonnement is een voordelige optie die geschikt is voor kinderen. Jij, als ouder, kunt zelf het abonnement voor je kind samenstellen en bent dan ook de abonnementhouder (en niet je kind). Op onze website kun je alle Sim Only-abonnementen van verschillende providers vergelijken én afsluiten!
Tip: Bij Sim Only-abonnementen kun je vaak kiezen tussen een 4G- en 5G-netwerk, maar in de meeste gevallen is een 4G-netwerk snel genoeg voor kinderen.
De voordelen van een Sim Only-kinderabonnement
- Je kind is altijd bereikbaar.
In tegenstelling tot een prepaid-abonnement wordt een Sim Only-abonnement niet direct geblokkeerd wanneer alle data op is. - Geen extra kosten.
Bij de meeste providers is het mogelijk om een data- of belplafond in te stellen, zodat je kind niet meer kan internetten of bellen zodra dit plafond bereikt is. Een andere mogelijkheid is dat de internetsnelheid wordt verlaagd wanneer alle data is verbruikt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwacht hoge kosten. - Maandelijks aanpasbaar.
Sim Only-abonnementen kun je elke maand aanpassen. Wil je de internetbundel van je kind verhogen? Dan kan dat (meestal) zonder extra kosten. Wil je eenmalig extra MB’s kopen? Ook dat is mogelijk! - Voortdurend zicht op het verbruik.
Via de app van je provider kun je altijd het verbruik van je kind inzien.
Telefoonverbod in de klas
Sinds 1 januari 2024 geldt er een telefoonverbod voor kinderen op middelbare scholen. Dit verbod geldt ook voor smartwatches en tablets. Middelbare scholen mogen zelf bepalen hoe zij dit verbod implementeren. Op sommige scholen is er een volledig telefoonverbod: de telefoon moet aan het begin van de dag in een kluis en mag pas na het laatste lesuur worden opgehaald. Op andere scholen mag de telefoon wel tijdens de pauze en op de gangen gebruikt worden.
De meningen over deze richtlijn zijn verdeeld, maar deskundigen én het kabinet zijn het erover eens dat telefoongebruik tijdens de les schadelijke gevolgen kan hebben, met name voor kinderen die al onder het gemiddelde presteren. Telefoongebruik in de klas kan de concentratie verminderen en leidt tot minder direct contact tussen leerlingen. Hierdoor lopen kinderen het risico op een slechtere sociale ontwikkeling. Het verbod moet ervoor zorgen dat leerlingen de ruimte krijgen om zo goed mogelijk te leren.
Deze richtlijn geldt niet voor het speciaal onderwijs en voor kinderen met speciale behoeften. Vanaf het schooljaar 2024-2025 zal de richtlijn ook gaan gelden voor kinderen op de basisschool.